آدرس ما:

تهران، شادآباد

ساعات کاری:

شنبه تا پنج شنبه از 8 صبح الی 19:00

سبد خرید شما در حال حاضر خالی میباشد.

راهنمای مقایسه زغال قلیون

شیوه مقایسه زغال قلیون

مقایسه زغال قلیون

زغال قلیون

شما جهت افزایش سطح اطلاعات خود در مورد مقایسه زغال قلیون در مرحله اول باید با قلیان و طریقه مصرف آن آشنا شوید. قلیان یا همان غلیان امروزه یکی از دخانیات بسیار رایج بین جوانان می باشد که با دود کردن تنباکو یا توتون روی آن با طعم مورد نظر شان، آن  را فوت کرده و به سمت ریه هایتان منتقل می کنند. سپس صدایی با آهنگ قل قل حاصل می شود که اسم قلیان برگرفته از این صدا می باشد. با افزایش روز افزون استفاده از قلیان در بین جوانان، فروش انواع زغال در بازار رواج زیادی پیدا کرده است که سود کلانی را با خود به همراه دارد.

 

مقایسه زغال قلیون انواع زغال قلیان

 

انواع زغال مختص به قلیان در بازار وجود دارد که خود ویژگی های مثبت و منفی را دارا می باشد. در نتیجه برای مقایسه زغال قلیون باید با انواع آن آشنا شد.

زغال سریع

زغال سریع بیشترین استفاده را در بین سایر زغال ها دارد. در نتیجه تولید آن روز به روز افزایش می یابد. همچنین این زغال به علت روکش دهی و از طریق شتاب دهنده شیمیایی به عنوان سریع ترین زغال حرارتی شناخته می شود که به وسیله یک فندک روشن کردن آن حتمی است. بنابراین در مقایسه با دیگر زغال ها فورا داغ شده و می سوزند و طعم و بوی قوی تری به وجود می آورند. حال به محض روشن کردن این نوع زغال ها، جرقه زده و گرم می شوند. سپس رنگ آن ها از سیاه به نارنجی و از نارنجی به قرمز تغییر می کنند. با اتمام کارایی آن ها، رنگ زغال ها خاکستری و در نهایت به سفید تبدیل می شوند.

زغال نقره ای

زغال نقره ای ترکیبی از زغال طبیعی و زغال سریع است که معمولا فرم آن ها به حالت زبانه مربعی می باشند و با روکش نقره ای رنگ پوشیده شده اند که به صورت شتاب دهنده شیمیایی کار می کنند. بنابراین به وسیله یک فندک و بدون هیچ مشکلی روشن می شوند. همچنین این نوع زغال ها از نظر حرارتی بین زغال طبیعی و سریع قرار دارند. در نتیجه گرمای زیادی تولید نمی کنند و طعم و بوی ملایم تری دارند. البته این نوع زغال ها فورا با جرقه روشن نمی شوند بلکه کم کم روکش نقره ای آن ها سوخته تا زمانی که کارایی خود را از دست می دهند.

زغال نارگیل

 

مقایسه زغال قلیون

شیوه مقایسه زغال قلیون

پوسته نارگیل گزینه مناسبی برای تولید زغال نارگیل می باشد که در شکل ها و اندازه های متفاوتی به بازار خرید و فروش محصولات قلیان عرضه می شود. اما به طور کلی شکل آنها مکعب یا مسطح نمی باشد و ماده ی شیمیایی جهت روکش های شتاب دهنده ندارد. در نتیجه روشن شدن آن ها نسبت به زغال های نقره ای یا سریع طول می کشد اما در عوض خیلی سریع می سوزد و طعم و بوی کمتری دارد. همچنین با یک فندک نمی توان آن ها را روشن کرد زیرا شتاب دهنده شیمیایی برای این نوع زغال ها به کار نمی رود.

زغال طبیعی

زغال طبیعی یکی از رایج ترین زغال های مورد استفاده قلیان است که از چوب بامبو، چوب نارنجی و چوب لیمو ساخته می شود. همچنین قطعات آن به اندازه یک انگشت می باشد. البته در اندازه های بزرگ تر نیز وجود دارد. زغال طبیعی بدون شتاب دهنده شیمیایی است در نتیجه با یک فندک روشن نمی شود و بر طعم و بوی قلیان تاثیر چندانی ندارد.

 

مقایسه زغال قلیون بهترین زغال برای قلیان

 

 

مقایسه زغال قلیون

مقایسه زغال قلیون

 

 

برای مقایسه زغال قلیون

اید بهترین نوع آن را شناسایی کرد. بنابراین زغال با کیفیت به دو دسته زغال چوب مرکبات و زغال بریکت یا فشرده تقسیم می شود. زغال حاصل از چوب درخت مرکبات با کیفیت ترین زغال برای قلیان به حساب می آید. همچنین زغال درخت لیمو شیرین و پرتقال جزء زغال های مرغوب در بازار قلیان ایران هستند که شکل سکه ای و مچی آن از کیفیت بالاتری برخوردار می باشند. حال زغال درخت انجیر، اکالیپتوس و بلوط فشرده در رده های پایین تری قرار دارند.

 

مقایسه زغال قلیون و ویژگی های آن

 

اگر رشته های نازک به رنگ قهوه ای در سطح زغال دیده شود بی کیفیتی زغال را نشان می دهد. حال زغال لیمو در مقایسه با زغال پسته باکیفیت تر می باشد. زیرا زغال پسته بعد از جرقه زدن خیلی سریع خاموش می شود. همچنین زغال اکالیپتوس و بلوط از نظر قیمت ارزان تر از زغال درخت لیمو هستند اما کیفیت این زغال را ندارند.

یکی از ویژگی های اساسی زغال قلیان این است که زود آتش گرفته، پر از حرارت و سرخ شود. طوری که به مدت یک ربع آماده شود بدون اینکه جرقه بزند یا دود از آن بلند شود. زیرا دود زغال، سردرد شخص قلیانی را به همراه دارد.

زغال قلیان باید حدود سه الی پنج ساعت بسوزد و کم ترین خاکستر را از خود به جای بگذارد. همچنین زمان شعله ور شدن به باد بزن نیازی نداشته باشد. تولید زغال قلیان به دو شکل زغال فشرده و زغال درخت مرکبات لیمو می باشد که در سفره خانه ها و قهوه خانه ها استفاده می شود.

 

مقایسه زغال قلیون_زغال غیر مجاز

 

زغال تاق یکی از زغال های غیر مجاز می باشد. درختچه تاغ گیاهی است که رشد آن در بیابان ها و زیر نور مستقیم خورشید تکامل می یابد و در برابر گرما و خشکی مقاومت بالایی دارد. ارتفاع این گیاه از یک متر به هشت متر می رسد. گیاه تاغ در سه گونه سفید تاغ، زرد تاغ و سیاه تاغ در استان های اصفهان، سیستان و بلوچستان، کرمان، سمنان و یزد رشد می کند. این درخت تنه ایی چروک و محکم دارد که به رنگ خاکستری روشن می باشد و چوب آن بسیار محکم و بادوام است. همچنین شکل ظاهری آن کج و معوج می باشد در نتیجه در صنعت نجاری کاربردی ندارد. اما در عوض چوب و زغال آن به راحتی می سوزد و در شکل های مختلفی تولید می شود.

 

آیا می توان دوباره از زغال مصرف شده قلیان استفاده کرد؟

 

اگر زغال مصرف شده را در آب بخیسانید و سپس آن را خشک کنید به راحتی می توانید برای بار دوم از آن استفاده کنید. اما این کار نوعی بی احترامی به مشتری محسوب می شود و زمان زیادی برای این عمل مصرف می شود که مقرون به صرفه نیست. بنابراین بهتر است از زغال تازه برای قلیان مشتریان استفاده شود.

 

مقایسه زغال قلیون و کاربرد آن

 

این روزها باتوجه به انواع برندهایی که در جهت تولید و عرضه انواع زغال قلیون فعالیت می کنند همچنین بخاطر گزینه های متعددی که در بازار سوخت های فسیلی ارزان قیمت دیده می شود این سوال که چگونه می توانیم به مقایسه زغال قلیون و انتخاب بهترین نوع آن بپردازیم ممکن است سوال خیلی از شما عزیزان باشد. قطعا مقایسه انواعی از این محصول می تواند کمکی بزرگی به شما در تشخیص کاربردشان کند. در حالت کلی و فرای از مقایسه انواع آن باید گفت که عمده ترین نقش زغال قلیون این است که از آن به عنوان یک منبع حرارت جهت طبخ و آماده سازی تنباکو برای تهیه یک قلیان درجه یک استفاده می شود. به این ترتیب که وقتی زغال روشن است، مصرف کنندگان قلیان آن را بر روی کاسه قلیان درست در ناحیه ای که یک عدد فویل بر روی آن قرار دارند می گذارند. سپس حرارت تولید شده توسط زغال باعث می شود تا تنباکو زیر فویل آرام آرام طبخ شده و دود مورد نظر را تولید کند.

لینک کوتاه مطالب 

https://b2n.ir/g03871 https://zx1.ir/lEZLj yun.ir/e121nd
https://is.gd/g2QpEb https://bit.ly/3Fj6u5b https://tinyurl.com/d6sw9s25

اطلاعاتی در مورد نحوه تولید زغال

نحوه تولید زغال چگونه است؟ 

 

نحوه تولید زغال

نحوه تولید زغال چگونه است؟

نحوه تولید زغال سنگ به میلیارد ها سال پیش بر می گردد که طی فرآیندهای متعدد انرژی خورشیدی به ATP یا آدنوزین دی فسفات تبدیل می شود. طوری که رنگدانه ها و کلروفیل ها از انرژی خورشیدی برای تبدیل مواد معدنی، آب و دی اکسیدن کربن به ترکیبات آلی حاوی انرژی و اکسیژن استفاده می کنند و غذای کل جانداران را تامین می کند. همچنین موجب افزایش ذخیره های معدنی آلی همچون گاز طبیعی، نفت و هیدروکربن های زغال سنگ می شود. حال نام زغال سنگ برگرفته از یک کانی پر انرژی و سیاه رنگ است که از بقایای بوته ها، گیاهان و دیگر گیاهان زنده حاصل می شود.

بنابراین زغال سنگ برای بار اول در دوره ی انسان سیلوری و با وجود گیاهان خشکی تشکیل شد. ولی بخش اعظم این ذخایر به دوران کربونیفر در قسمت تحتانی و فوقانی آن بر می گردد که شرایط را برای رشد و نمو درختان غول پیکر بدون گل و سرخس های بسیار عظیم دانه دار گرمسیری در باتلاق های عریض فراهم کرد. این گیاهان بعد از پروسه ی از بین رفتن و خشک شدن به داخل باتلاق افتاده و با خروج اکسیژن سرعت فساد بی هوازی افزایش می یابد. سپس پوشش گیاهی به پیت یا همان ماده لجن مانند تبدیل شده که با توجه به درجه فساد به رنگ اسفنجی، قهوه ای و یا سیاه فشرده در می آید. در مرحله نهایی آب دریا روی ته نشست ها قرار گرفت و رسوبات معدنی از طریق لایه سطحی پیت جذب شد. که نتیجه ی آن سخت و خشک شدن آن بر اثر فشار و ساخت زغال سنگ پیت می باشد. حال گذشت زمان و فشار زیاد، تولید زغال سنگ قیردار را با خود به همراه داشت. هر چه فشار بیشتر می شود تعداد چین خوردگی های زمین افزایش می یافت و  رشته کوه های عظیم کنونی را به همراه داشت. در نتیجه مرغوب ترین و سخت ترین زغال سنگ به نام آنتراسیت را به وجود آورد. بنابراین کیفیت زغال با توجه به مقدار کربن تثبیت شده نسبت به مقدار ماده فرار و رطوبت آن مشخص می شود.

 

نحوه تولید زغال_انواع زغال سنگ

 

نحوه تولید زغال

تولید زغال

به مرور زمان فرآیندهای زمین شناسی به مواد بیوتیکی غیر زنده فشار می آورند. سپس درجه دگرگونی آن ها در شرایط مناسب به صورت مداوم افزایش می یابد. در نتیجه نحوه تولید زغال شکل می گیرد که انواع آن به شرح زیر می باشد.

نحوه تولید زغال پیت

زغال پیت تحت عنوان پیش ماده اصلی زغال شناخته می شود.

نحوه تولید زغال لیگنیت

همان زغال قهوه ای است که در پایین ترین لایه سنگ زغال قرار دارد و بیشتر از همه ی لایه ها به بدن آسیب می رساند.

نحوه تولید زغال جت

فرمی فشرده از لینیت می باشد که بعضی مواقع جلا داده می شود و می توان از آن به عنوان سنگ تزئینی استفاده کرد.

زغال سنگ تحت قیر

خواص زغال سنگ تحت قیر مابین زغال سنگ قیر و لیگنیت می باشد که بیشترین کاربرد را در تولید نیرو جهت بخار الکتریکی دارد.

زغال سنگ قیر

همان سنگ رسوبی فشرده شده است که رنگ آن سیاه یا قهوه ای تیره می باشد و نوارهای روشنی بین لایه رسوبات تشکیل می دهد. همچنین از این مواد جهت سوخت تولید کک و برق با بخار استفاده می شود. البته در کشور انگلستان به نام زغال سنگ بخار معروف است که در زمان قدیم برای تامین بخار کشتی ها و لوکوموتیوها به کار برده می شود.

زغال سنگ کانل

همان زغال شمع است که شامل گونه های مختلف زغال ریز دانه و رده بالا هیدروژن دار می باشد که بیشتر از لیپتینیت ساخته شده است. از دیگر محصولات زغال سنگ کانل، قطران زغال سنگ می باشد. قطران همان مایع متراکم بوده که از تقطیر ماده کربن دار زغال سنگ حاصل می شود.

آنتراسیت

بالاترین لایه زغال سنگ آنتراسیت است که براق، سخت و سیاه رنگ بوده و همچنین بیشترین مصارف آن جهت گرم کردن منازل مسکونی و خانه ها می باشد.

گرافیت

اشتعال زدایی گرافیت بسیار دشوار است. در نتیجه نمی توان به عنوان سوخت از آن استفاده کرد. بلکه در صنعت تولید مداد یا روانکاری از طریق پودر شدن به کار گرفته می شود.

 

نحوه تولید زغال و تاثیر آن بر سلامت انسان

 

نحوه تولید زغال

نحوه تولید زغال و تاثیر آن بر سلامت انسان

 

نحوه تولید زغال و بکارگیری آن به عنوان سوخت، سلامت انسان ها را تهدید می کند. زیرا استخراج و سپس فرآوری و تولید آن موجب آلودگی آب ها و هوای محیط می شود. همچنین کارخانه هایی که منبع سوخت آن ها زغال است باعث انتشار دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن، فلزات و ذرات سنگینی می شوند که تاثیر منفی بر سلامت انسان ها دارند. زغال سنگ نشر دهنده کلیدی دی اکسید گوگرد می باشد و باعث ایجاد ذرات PM2.5 می شود که خطرناک ترین حالت آلودگی هوا به حساب می آید. در نتیجه انتشار دود زغال موجب بیماری هایی همچون سرطان ریه، انسداد شریانی، مسمومیت با جیوه، آریتمی های قلبی، نارسایی احتقانی قلب، حملات قلبی، انسداد شریان ها، کاهش هوش، سکته مغزی و آسم می شود. تقریبا ده درصد زغال سنگ خاکستر می باشد که برای تمام موجودات زنده به ویژه انسان مضر و خطرناک است. زیرا مواد تشکیل دهنده خاکستر شامل توریوم، اورانیوم و رادیواکتیو می باشد. بنابراین کسانی که در نزدیکی کارخانه ها زندگی می کنند از سموم محیطی و تشعشعات حاصل از آن در امان نخواهند بود.

 

نحوه تولید زغال و تاثیر آن بر محیط زیست

 

استخراج و نحوه تولید زغال سنگ و سپس سوخت رسانی  به فرآیندهای طبیعی و نیروگاه ها، آسیب های جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می کند. همچنین نیروگاه هایی که برای تامین سوخت خود از زغال سنگ استفاده می کند به آب زیادی برای انجام این فرآیند نیاز دارند. بنابراین جریان آب رودخانه را مختل می کنند و بر دیگر کاربری ها تاثیر می گذارند. همچنین در معادنی که زغال سنگ استخراج نمی شود مشکلاتی همچون فرونشست قسمت بالایی تونل ها را به وجود می آورد و به زمین های زراعی یا زیر ساخت ها آسیب می رساند. از طرف دیگر استخراج زغال سنگ موجب آتش سوزهای دراز مدت می شود.

 

نحوه تولید زغال از خاک اره

نحوه تولید زغال

نحوه تولید زغال از خاک اره

در انتهای مطلب می خواهیم در رابطه با نحوه تولید زغال از خاک اره با شماعزیزان صحبت کنیم. به طور کلی تهیه این نوع سوخت ارزان قیمت و به صرفه از خاک اره به کمک دستگاه زغال ساز هم به روش سنتی و هم به شیوه صنعتی انجام می شود. در ابتدای کار نیاز است حتما اندازه و نوع چوب و شاخه های خشک شده از درختان را مشخص کرده و آن ها را بر روی یکدیگر قرار داد.از مزیت های بزرگ انجام این کار این است که برای تهیه و تولید زغال هیچ گاه با کمبود مواد اولیه رو به رو نمی شوید. عموما مواد اولیه تهیه این محصول به کمک دستگاه زغال ساز شامل خاک اره، ساقه درخت بادام، ساقه درخت گردو و پوست آن،برگ نخل، ساقه گیاه نی شکر، هر نوع محصولات دور ریز و فاقد ارزش کشاورزی و… است.

بی شک نحوه تولید زغال با مواد اولیه ارزان قیمت و مقرون به صرفه و کالای خروجی با ارزش بسیار بالا در سطح جهانی همراه است که موجب شده بازار فروش انواع زغال را در سراسر بسیار بسیار پر رونق سازد.شایان ذکر است که جنس خاک اره ای که برای تولید این محصول به کار برده می شود در کیفیت نهایی آن تاثیر مستقیمی دارد.

 

https://bit.ly/3jRWzLA

تفاوت انواع زغال را بشناسیم

چند نوع از انواع زغال را می‌شناسید؟ در طول تاریخ، نیاز انسان به گرما و حرارت، به نحوه های متفاوت پاسخ داده شده است. بهره گرفتن از هیزم، زغال و مشتقات نفتی به منظور برطرف کردن نیاز انسان به گرما و حرارت، از قدیم الایام رایج می باشد. زغال، هیزم نیمه سوخته ای است که هنوز به خاکستر تبدیل نشده است. بو و دود طبیعی حاصل از سوختن زغال، بسیار مطبوع بوده و انسان را یه آغوش طبیعت بازمی‌گرداند.

 

معرفی انواع زغال

 

انواع زغال

معرفی انواع زغال

آگاهی به این نکته که انواع زغال از لحاظ کیفیت، مواد اولیه و روش تهیه با هم متفاوت هستند، به مصرف زغال متناسب با نیاز، کمک شایانی می‌کند. زغال لیمو، زغال بریکت، زغال سکه ای، زغال شمش، زغال شومینه، زغال بامبو، زغال نارگیل و زغال کبابی، هرکدام ویژگی های منحصر به فردی دارند.

مواد اولیه: ماده اصلی تهیه ی زغال، چوب درخت میباشد. زغال مرغوب و باکیفیت، از چوب درخت لیمو و مرکبات، انجیر، بلوط و گردو تهیه میشود. خاک اره، خاک زغال، پوست گردو و پوست پسته هم به عنوان مواد اولیه ی زغال بریکت شناخته می‌شوند. کیفیت مواد اولیه، تأثیر مستقیم بر کیفیت زغال تولید شده، دارد.

روش تهیه: از آنجایی که زغال به دو نوع طبیعی و بریکت تقسیم می‌شود، روش تهیه و تولید آن هم متفاوت میباشد. زغال طبیعی به دو روش سنتی و صنعتی در کوره های مخصوص، تهیه میشود. حرارت بالا و محیط خلاء موجود در کوره های صنعتی، شرایط تولید زغال مطلوب و بدون ضایعات را فراهم می‌کند.   زغال بریکت که اصطلاحا زغال چینی نام دارد، از فشرده کردن ضایعات و مواد دور ریختنی چوب و زغال تهیه میشود.

کیفیت: کیفیت زغال را ماده ی اولیه ی مرغوب و پروسه ی تولید زغال، تعیین می‌کند. زغال با کیفیت، حرارت را مدت طولانی در خود حفظ کرده و دود و بوی کمی از خود متصاعد می‌کند.

 

زغال لیمو، بهترین نوع از انواع زغال

 

انواع زغال

کاربردهای بارز انواع زغال

زغال تهیه شده از چوب درخت لیمو مرکبات، به عنوان زغال لیمو شناخته می‌شود. به دلیل سفت و فشرده بودن چوب مرکبات، زغال مرغوب از آن چوب، تهیه میشود. این زغال مرغوب به دو روش سنتی و صنعتی تهیه میشود.

ویژگی های زغال لیمو:

  • دود و بوی کم
  • فاقد جرقه و خاکستر
  • نگهداری حرارت به مدت طولانی
  • رنگ مشکی و براق

زغال لیمو تولید شده به روش فشرده و قالبی، از خاک اره ی چوب مرکبات، پوست گردو و خاک زغال مرکبات تهیه میشود. زغال لیمو، انتخابی مناسب برای قلیان و کبابی کردن مواد غذایی میباشد.

 

زغال بریکت، جدیدترین نوع از انواع زغال

 

پیشرفت تکنولوژی و لزوم حفاظت از محیط زیست، زمینه طراحی و تولید انواع زغال فشرده یا بریکت را فراهم نمود. از آنجایی که زغال بریکت از مواد دور ریختنی و بازیافتی تهیه میشود،  تولید آن  از قطع درختان و آسیب به محیط زیست جلوگیری می‌نماید.  به منظور تهیه ی زغال بریکت؛ خاک اره، خاک زغال، پوست گردو یا پسته ی مخلوط شده را توسط دستگاهی مخصوص به نام اکسترود، گرم کرده و در قالب‌های مختلف فشرده می‌کنند. زغال خام را از اکسترود خارج کرده و در کوره با حرارت بالا، آماده ی مصرف می نمایند. زغال شمش، زغال سکه ای و زغال میله ای از انواع زغال بریکت به شمار می آیند.  استفاده از خاک اره و خاک زغال مرغوب، کیفیت زغال را تعیین می‌کند.

ویژگی های زغال بریکت:

  • قیمت پایین تر از قیمت زغال عادی
  • ظاهر شکیل
  • فاقد دود و بو
  • فاقد جرقه

زغال بریکت سکه ای در قلیان کشی، بسیار محبوب میباشد. از زغال قالبی به منظور کبابی کردن مواد غذایی و روشن کردن شومینه، استفاده می‌کنند.

 

زغال نارگیل و زغال بامبو، بهترین انواع زغال

 

در شرق آسیا، وفور چوب بامبو و پوسته ی میوه ی نارگیل، شرایط تهیه ی زغال بامبو و نارگیل را فراهم کرده است.

زغال بامبو: دانه ی بامبو، دوره ی پنج ساله ی خفتگی را طی می‌کند.  در سال پنجم رشد کرده و به گیاهی بزرگ با ساقه های فراوان تبدیل می‌شود. استفاده از ساقه ی بامبو به منظور تهیه ی زغال، به محیط زیست آسیب وارد نمی نماید.   زغال بامبو دارای منافذ و روزنه های میکروسکوپی فراوانی است و به همین دلیل در جذب بو و رطوبت بسیار کارآمد میباشد. این زغال با کیفیت و پرطرفدار، در دو نوع طبیعی و بریکت، عرضه می گردد.

موارد استفاده زغال بامبو:

  • به عنوان بوگیر یخچال
  • بوگیر جاکفشی
  • نمگیر کمد لباس
  • کبابی کردن مواد غذایی
  • قلیان کشی

زغال نارگیل: بافت و ساختار پوست نارگیل به گونه ای است که برای تهیه ی زغال بسیار مناسب میباشد. به منظور تهیه ی زغال از پوست نارگیل، آن را خرد کرده و با خاک زغال مخلوط نموده و در دستگاه مخصوص، فشرده می‌کنند. سپس زغال نیمه آماده را در کوره حرارت داده و آماده ی مصرف می‌نمایند. زغال نارگیل از بهترین زغال های موجود در بازار محسوب می‌شود.

 

طرز تهیه انواع زغال

 

انواع زغال

طرز تهیه انواع زغال

از آنجایی که دو نوع زغال طبیعی و بریکت در بازار عرضه می‌شود لذا تهیه آن ها صرفه نظر از هر نوع از انواع زغال، نیازمند روش خاصی می باشد. زغال طبیعی به دو روش سنتی و صنعتی در کوره های مخصوص، تولید می‌شود.

روش سنتی: تهیه ی زغال به روش سنتی از قدیم الایام رایج میباشد. در این روش، چوب ها را در کوره قرار داده و آنها را مشتعل می‌کنند. قبل از تبدیل شدن چوب‌ها به خاکستر، آتش را خاموش نموده و صبر می‌کنند تا زغال دم کشیده و سپس سرد شود. این پروسه، 2 الی 3 هفته طول میکشد.

روش صنعتی: در روش صنعتی، استفاده از کوره ی مخصوص با حرارت بالا و محیط خلاء، زغال مرغوب و فشرده تری تولید می‌شود. دمای کوره ی صنعتی گاهی به 400 درجه هم می‌رسد. دمای بالا موجب تراوش مایعی اسیدی از چوب می‌شود، با تقطیر این اسید، سرکه ی چوب حاصل می گردد. سرکه ی چوب در کشاورزی به مصرف می‌رسد.

زغال بریکت: تولید زغال چینی یا زغال بریکت نیازمند دستگاه ها و تجهیزاتی چون‌؛خرد کن، سرند،خشک کن، اکسترودر و کوره ی مخصوص میباشد. خاک اره، خاک زغال و پوست گردو با عبور از این دستگاه ها و حرارت دیدن در کوره، به زغال بریکت تبدیل می‌شوند.

 

مقایسه انواع زغال

 

انواع زغال

مقایسه انواع زغال

در مقایسه انواع زغال، توجه به فاکتورهایی همچون؛ کیفیت مواد اولیه، روش تهیه و موارد استفاده از زغال، اهمیت دارد. چوب انجیر، چوب لیمو و مرکبات، چوب بامبو و پوسته ی نارگیل،  مرغوبترین مواد اولیه محسوب می‌شوند.

در روش صنعتی و بریکت، زغال مرغوب تر و آلودگی زیستی بسیار کمی ایجاد میشود،از این رو روش صنعتی و بریکت بر روش سنتی، ارجحیت دارد.

 

کاربردهای بارز انواع زغال

 

بی شک با افزایش روز افزون نرخ سوخت های فسیلی نظیر نفت و گاز در خیلی از ممالک و سرزمین های دنیا، استفاده از مواد سوختنی به صرفه تر همچون انواع زغال رواج پیدا کرده است. به همین خاطر است که از این محصول انواع گوناگونی با کاربردهای مختلف تولید و روانه بازار شده است. از جمله رایج ترین موارد استفاده از انواع زغال به شرح زیر است:

  • از زغال کبابی برای تهیه یک کباب لذیذ و خوشمزه استفاده می شود
  • کاربرد زغال شمش در تنورها و آتشکده ها می باشد
  • از زغال سکه ای به دلیل اندازه کوچک آن برای روشن کردن قلیان استفاده می شود
  • از زغال بامبو برای مواقعی که نیاز به حرارت دهی بیشتر است استفاده می شود
  • از زغال اکتیو یا همان زغال کربن فعال در صنعت پزشکی به منظور از بین بردن مواد شیمیایی مضر و باکتری ها استفاده می شود

https://bit.ly/3Bug1Ed

راهنمای خرید زغال لیمو مرغوب

زغال لیمو چه کاربردهایی دارد؟

 

زغال لیمو چیست؟

زغال لیمو چیست؟

با بهترین روش تهیه زغال لیمو مرغوب آشنا شوید. بعد از اختراع آتش توسط پیشینیان، آتش و مواد اشتعال زا، به بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان‌ها بدل گشتند. چوب خشک و مشتقات نفتی، تأمین کنندگان نیاز انسان به حرارت و گرما می‌باشند. چوب درختان، به صورت خام و نیمه سوخته استفاده می‌شود. به چوب نیمه  سوخته ی درختان، زغال می‌گویند که دارای انواع مختلفی چون: زغال لیمو، زغال کبابی، زغال بریکت، زغال سکه ای و زغال شمش میباشد. زغال لیمو از دیر باز، به عنوان مرغوب ترین و به صرفه ترین نوع زغال شناخته می‌شود.

زغال لیمو چیست؟

زغال باکیفیت تهیه شده از چوب مرکباتی چون: لیمو، نارنج و پرتقال را زغال لیمو می‌نامند. استفاده از  چوب درخت بلوط، درخت انجیر، درخت لیمو و مرکبات در تهیه ی زغال مرغوب رایج میباشد. زغال تهیه شده از چوب مرکبات، براق، فاقد دود و بو و بدون خاکستر است.

پروسه تولید زغال لیمو صنعتی و سنتی

 

زغال لیمو چیست؟

تولید زغال لیمو

زغال، چوبی است که به طور کامل نسوخته و قبل از تبدیل شدن به خاکستر خاموش شده است. زغال لیمو دارای 85 الی 95 درصد کربن میباشد. در گذشته زغال را به روش سنتی در کوره های ساده تولید می‌کردند. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، تولید زغال به صورت صنعتی و به کمک دستگاه های مخصوص، امکان پذیر شده است.

روش سنتی: تهیه ی زغال در روش سنتی، به دو صورت عمده و خرده انجام می‌شود.

تهیه ی زغال خانگی: چوب های مرغوب را درون یک گودال یا بشکه ای منفذ دار به صورت لایه لایه آتش زده و بعد از یک الی دو ساعت، روی  گودال یا بشکه را به وسیله ی ورقه ی فلزی و خاک کاملا پوشاند. یک الی دو روز زمان کافیست تا زغال آماده شود.

تهیه زغال عمده: تهیه ی زغال سنتی به صورت عمده، در کوره های بزرگ به مدت دو الی سه هفته طول میکشد.

روش صنعتی: تهیه ی زغال به روش صنعتی، به دلیل وارد نکردن دود و آلاینده به محیط زیست و تولید زغال باکیفیت بالاتر، بر تهیه ی زغال به روش سنتی ارجحیت دارد. زغال صنعتی طی پنج مرحله تهیه میشود:

مرحله ی اول: چوب درخت مدنظر را در طبقه های کوره قرار می‌دهند. در این مرحله به وسیله ی حرارت بالا، هیزم ها را در محیط خلاء کوره سفت و فشرده میسازند.

مرحله ی دوم: هنگام سوختن چوب، مایعی با خاصیت اسیدی از چوب تراوش می‌شود که به سرکه ی چوب معروف است. در این مرحله، سرکه ی چوب را به روش تقطیر جمع آوری می‌کنند.

مرحله ی سوم: در این مرحله دمای کوره حدود 200 درجه بوده و به همین دلیل باز هم سرکه ی چوب قهوه ای  قابل استخراج میباشد.

مرحله ی چهارم: طی مرحله ی چهارم، دود و آلاینده های تولید شده را به روش کندانسیون از کوره خارج و دفع می‌کنند. مرحله ی چهارم نقش بسزایی در حفظ محیط زیست ایفا می‌کند.

مرحله ی پنجم: مرحله ی  پایانی پروسه ی تهیه ی زغال، هواگیری کوره و ایجاد محیط مناسب برای دم کشیدن زغال میباشد. پس از این مرحله کوره سرد شده و زغال آماده می باشد.

زغال لیمو سکه ای

 

زغال لیمو چیست؟

زغال لیمو سکه ای

در سال‌های اخیر، جهت جلوگیری از قطع درختان و تهیه زغال با اشکال متفاوت، طراحی و تولید زغال فشرده و بریکت آغاز شده است. زغال لیمویی فشرده، به عنوان بهترین زغال پرسی شناخته می‌شود.  مواد اولیه زغال پرسی‌؛ خاک اره، خاک زغال و پوست گردو و پسته می باشد. درجه ی کیفیت این  زغال به کیفیت متریال اولیه بستگی دارد.

در تولید زغال لیمو سکه ای، از خاک اره ی چوب لیمو، خاک زغال چوب مرکبات و پوست گردو بهره می‌گیرند. متریال اولیه را گرم کرده و توسط دستگاه اکسترودر، فشرده کرده سپس حرارت می‌دهند. در نهایت زغال خام را از دستگاه اکسترودر خارج کرده و در کوره می ریزند تا به مرحله پخته و آماده سازی برسد.                                                 سپس طی یک پروسه فشرده سازی و قالب زنی، زغال را در طرح ها و اشکال مختلفی مثل : میله ای، شمشی، سکه ای و دایره ای به حالت پرس در می آورند. زغال سکه ای به عنوان زغال مخصوص قلیان شناخته می‌شود. این زغال مرغوب، فاقد بو و دود می باشد.

ویژگی های زغال لیمو مرغوب

زغال مرغوب با روش تولید اصولی و استفاده از چوب باکیفیت تهیه می شود. چوب بدون ترک، سفت و خشک برای تولید زغال مناسب میباشد. زغال لیموی باکیفیت از ویژگی های ذیل برخوردار می باشد.

  • رنگ براق و مشکی
  • بدون خاکستر و یکدست
  • هنگام شکستن صدای خشک و فلزی دارد
  • حرارت را به مدت طولانی حفظ میکند
  • شعله ی گرم و پر حرارت دارد
  • حداقل بو و دود را تولید میکند
  • سردرد و سرگیجه ایجاد نمیکند
  • دارای بیشترین مقدار کربن میباشد
  • بدون جرقه و صدا
  • فاقد گازهای سمی
  • بادوام و مقاوم

موارد استفاده از زغال لیمو

آیا از موارد استفاده از زغال لیمو اطلاعی دارید؟استفاده از زغال، مخصوصا نوع تهیه شده از لیمو، به دلیل بوی طبیعی و قیمت مناسب، رایج می باشد. زغال نسبت به آتش دود، بو و خاکستر کمتری تولید کرده، و درنتیجه  کاربردی تر میباشد.

موارد استفاده از زغال لیمو:

  • کبابی کردن مواد غذایی مثل؛ مرغ، گوشت، ماهی، گوجه، بادمجان و…
  • قلیان
  • روشن کردن شومینه و تولید گرما
  • استفاده در کرسی های سنتی
  • دود کردن اسپند‌
  • تهیه ی چای آتشی

سود حاصل از تهیه ی زغال لیمو

 

زغال لیمو چیست؟

ویژگی های زغال لیمو مرغوب

در مورد سود حاصل از فروش زغال لیمو اطلاعاتی دارید؟ در کشوری مثل ایران و کشورهای شرق آسیا که مواد اولیه تهیه ی زغال در دسترس میباشد، سرمایه ی چندانی برای شروع فعالیت در حوزه ی تولید زغال لازم نیست. سود و درآمد حاصل از تولید زغال، چند برابر هزینه ی مصرفی میباشد. تولید و فروش زغال بریکت که از مواد اولیه ی دور ریختنی و بازیافتی تهیه میشود، بسیار پرسود تر از فروش زغال عادی است.

نکات تکمیلی در مورد زغال لیمو

به طور کلی خرید زغال لیمو به مانند سایر نمونه های مشابه مستلزم رعایت نکات مهم زیر است:

  • برای تولید یک کیلو زغال لیمو مرغوب، 4 کیلو ماده ی اولیه نیاز میباشد.
  • از سرکه تولید شده ی زغال در کوره ی صنعتی، در آفت کشی و کود دهی گیاهان استفاده می شود.
  • در روش صنعتی تهیه ی زغال، به دلیل حرارت یکسان و دمای بالای کوره، تمام هیزم ها به زغال مرغوب بدل می‌شوند.
  • قیمت زغال، به نوع، کیفیت مواد اولیه و روش تولید بستگی دارد.
  • استفاده از زغال در محیط های سربسته توصیه نمی‌شود.

زغال لیمو صادراتی

آیا تاکنون چیزی درباره زغال لیمو صادراتی به گوشتان خورده است؟ دمای زغال لیمو صادراتی باید چقدر باشد؟ یکی از صادرکنندگان زغال لیمو خوب و مجلسی که این محصول را به صورت عمده به سراسر نقاط کشور و حتی خارج از کشور نیز ارسال می کند شرکت معتبر و شناخته شده زغالچی می باشد. این شرکت که برای اولین بار در سال 1388 افتتاح گردید توانست طی یک بازه زمانی کوتاه با تکیه بر شعار تضمین کیفیت محصولات، خود را به سراسر دنیا معرفی کرده و انواع زغال خوب و مرغوب را در نهایت کیفیت و مقرون به صرفه گی به مشتریانش عرضه دارد.

فروش زغال لیمو مرغوب به چه صورت است؟

آیا می دانید فروش انواع زغال لیمو خوب و مرغوب به چه صورت است؟قطعا خرید و فروش این محصول در اندازه های مختلف در نقاط مختلف ایران متفاوت است. اما اگر شما هم یکی از خریداران آن هستید و می خواهید این محصول را به صورت عمده در قیمت های ارزان خریداری کنید پیشنهاد ما به شما خرید از فروشگاه زغالچی به نشانی https://zoghalchy.ir/ می باشد.

 

https://bit.ly/3vZFxjn

ویژگی های زغال کبابی مرغوب

هر زغالی که زغال کبابی نیست. استفاده از چوب و آتش به منظور مصارف مختلف، از رفتارهایی است که از زمان انسانهای اولیه تا بحال ادامه دارد. امروزه استفاده از مشتقات نفتی به منظور ایجاد حرارت و گرما،  به جای آتش و چوب رایج شده است. اما آتش، زغال، بوی دود و بوی طبیعت هنوز هم بی نظیر بوده و طرفداران خاص خود را دارد. سوزاندن زغال نسبت به چوب خشک راحت تر و مفیدتر میباشد. زغال، چوب سوخته شده ای است که به صورت نیمه سوخته خاموش شده است.

 

انواع زغال و زغال کبابی

 

 

زغال کبابی

زغال کبابی

 

زغال در زمینه های مختلفی از قبیل: کبابی کردن مواد غذایی، قلیان کشیدن، سوزاندن و گرما بخشیدن از طریق شومینه و تهیه ی چای آتشی، کاربرد دارد. زغال ها با توجه به جنس چوب، نوع پروسه ی تولید، مواد اولیه و موارد استفاده، به انواع و اقسام مختلف تقسیم می‌شوند. زغال لیمو، زغال کبابی، زغال چینی، زغال فشرده، زغال شمش، زغال سکه ای یا زغال قلیان، زغال بامبو، زغال نارگیل و زغال برکیت، زغال های موجود در بازار می‌باشند.

 

زغال کبابی مرغوب

 

اولین فاکتور مهم در تهیه زغال کبابی مرغوب، انتخاب چوب مناسب می باشد. چوب مناسب برای تهیه ی زغال، چوب سفت، فشرده و کاملا خشک مرکباتی چون لیمو، پرتقال و نارنج میباشد. چوب درخت بلوط و گردو هم برای تهیه ی زغال مناسب است. چوب خشک شده را به دو روش صنعتی و سنتی به زغال تبدیل می‌کنند.

روش سنتی: در این روش از ساخت زغال کبابی مرغوب، چوب درخت را آتش زده و در اواسط سوختن، یعنی قبل از تبدیل شدن به خاکستر، هیزم ها را به محفظه ای بدون تهویه یا گودال کنده شده در خاک منتقل می‌کنند. روی هیزم های نیمه سوخته را کاملا پوشانده و به مدت یک الی دو روز صبر می‌نمایند. پس از دو روز، زغال اصطلاحا دم کشیده و کاملا آماده میباشد.

روش صنعتی: تهیه زغال کبابی به روش صنعتی، تقریبا 2 الی 3 روز به طول می انجامد. تهیه ی زغال صنعتی، در پنج مرحله انجام می‌شود. ابتدا چوب خشک را در کوره ای با محیط خلاء، حرارت داده تا سفت و فشرده شود. در مرحله ی بعد، عصاره و سرکه ی تراوش شده از چوب را جمع آوری می‌کنند. با افزایش حرارت، عصاره ای از چوب تراوش می‌شود که به عنوان کود، ضد آفت و علف کش استفاده می‌شود.  در مرحله ی بعدی، گازها و دود متصاعد شده را کندانسیون می‌کنند. در این مرحله، هیچ آلاینده ای وارد هوا نخواهد شد. مرحله ی آخر، به سفید شدن زغال معروف است. یعنی زغال دم کشیده و آماده خروج می باشد.

زغال کبابی فشرده، براق و بادوام می باشد. زغال کبابی بدون دود، بو و خاکستر بوده و به واسطه ی ویژگی های ایده آل مناسب قلیان و کبابی کردن مواد غذایی است. کیفیت زغال لیمویی به میزان حرارت در پروسه ی تولید بستگی دارد.

 

زغال کبابی یکبار مصرف

زغال کبابی

زغال کبابی مرغوب

 

طی دهه ی گذشته، به منظور حفاظت از محیط زیست و تولید زغال با قیمت مناسب، تولید زغال کبابی چینی در ایران شروع شد. زغال چینی به نام های زغال بریکت و زغال فشرده شناخته می‌شود. این زغال از  متریال دور ریختنی و بی مصرفی تهیه می‌شود که به شرح زیر هستند.

  • خاک اره ی خشک و مرطوب: کیفیت بریکت به اندازه، جنس خاک اره و خشک یا مرطوب بودن خاک اره بستگی دارد.
  • خاک زغال: خاک یا پودر زغال، به دو صورت پودر و دانه درشت در بریکت مصرف می‌شود.
  • پوست گردو یا پسته: پوست گردو یا پسته ی خشک شده، به عنوان ماده ای مناسب در بریکت استفاده می‌شود.

مواد نابرده را با هم مخلوط نموده و توسط دستگاه اکسترودر حرارت داده و کاملا فشرده میکنند. بریکت در این مرحله هنوز خام بوده و به منظور بالا بردن کیفیت، به کوره ی حرارتی منتقل می‌شود. این محصول نسبت به زغال های دیگر، از کیفیت و قیمت پایین تری برخوردار میباشد. زغال بریکت، در مدل ها و قالب هایی با ظاهری زیبا تولید می‌شود. این زغال به علت فشرده بودن، حرارت را به مدت طولانی حفظ کرده و برای کباب یا قلیان کشی مناسب است.

 

زغال نارگیل، زغال کبابی فاقد بو و دود

 

در کشورهای آفریقایی که پوست نارگیل به وفور یافت می‌شود، با استفاده از دستگاه های مخصوص، پوست نارگیل  را به زغال کبابی صنعتی تبدیل می‌کنند. پوست نارگیل، ماده ای مناسب برای تولید زغال کبابی و قلیانی می باشد. پوست نارگیل خشک شده را در دستگاه قرار داده و اسید تولید شده ی آن را استخراج کرده، سپس تحت حرارت و گرما فشرده می‌نمایند. زغال نارگیل به دلیل فشرده و طبیعی بودن، توانایی بالایی در نگهداری حرارت داشته و فاقد بو و رنگ میباشد. متاسفانه این صنعت وارد ایران نشده است.

 

زغال شمش، زغال کبابی بازیافتی

 

مخلوطی از خاک اره، پوست گردو و خاک زغال، ماده ی اولیه ی شمش زغالی است. شمش زغالی نوعی بریکت محسوب می‌شود که در اندازه ی بزرگ و به صورت شمش تولید می‌گردد. این شمش ها دیر سوخته و حرارت را به مدت طولانی حفظ می‌کنند. شمش بریکت قابل استفاده در شومینه، کبابی کردن مواد غذایی، چای آتشی و قلیان میباشد. به دلیل استفاده ی نادرست از خاک اره ی چوب MDF، گاهی اوقات  هنگام سوختن شمش زغالی، بو و دود نامطبوعی تولید می‌شود.

 

زغال بامبو، زغال کبابی با کیفیت

 

زغال کبابی فاقد بو و دود

زغال کبابی فاقد بو و دود

  • زغال بامبو از زغال های تولید شده در شرق آسیا است. این زغال طبیعی، بسیار کاربردی و باکیفیت میباشد. از آنجایی که گیاه بامبو رشد سریع داشته و درخت محسوب نمی‌شود، استفاده از چوب آن به منظور تولید زغال، لطمه ای به محیط زیست وارد نمی‌کند. چوب بامبو را به دو روش صنعتی و سنتی به زغال تبدیل می‌نمایند.

روش صنعتی شامل پنج مرحله ی :

  • خرد کردن چوب خشک شده
  • الک کردن چوب‌ها به منظور جداسازی قسمت‌های نامناسب
  • خشک کردن چوب خرد شده ی بامبو
  • فشرده کردن ذرات چوب به وسیله ی دستگاه اکسترودر
  • حرارت دادن زغال فرم داده شده با دستگاه مخصوص

روش سنتی: در روش سنتی تهیه زغال کبابی بامبو، چوب های بامبو را مشتعل کرده و به صورت نیمه سوخته خاموش می‌نمایند. زغال بامبو به دلیل متخلخل بودن و داشتن روزنه های میکروسکوپی فراوان، در جذب بو و بخار بسیار قوی عمل می‌کند. از این رو علاوه بر مناسب بودن  در کبابی کردن مواد غذایی، قلیان و چای آتشی، به عنوان بوگیر هم استفاده می‌شود. این محصول، بوهای نامطبوع یخچال، محیط خانه و جاکفشی را به خود جذب می‌کند.

 

مشخصات زغال کبابی مرغوب

 

  • به هنگام شکستن، صدای خشک و قوی دارد
  • رنگی براق و مشکی زغالی دارد
  • حاوی خاکستر کمی است
  • فشرده و سفت میباشد
  • دارای کربن بالای 90 درصد است
  • از چوب بامبو، چوب درخت مرکبات، چوب درخت بلوط، چوب درخت صنوبر و گردو تهیه شده است
  • حرارت را به مدت طولانی در خود حفظ میکند
  • بدون بو و دود میباشد
  • دیر به خاکستر تبدیل میگردد

نکات تکمیلی در مورد زغال

ویژگی های زغال کبابی مرغوب

ویژگی های زغال کبابی مرغوب

  • زغال در بسته بندی های 500 گرمی تا 15 کیلوگرمی و به صورت فله ای عرضه می‌شود.
  • زغال لیمو در قالب سکه و عطرهای مختلف برای قلیان، انتخاب مناسبی است.
  • استفاده از زغال های چینی و به عبارتی بازیافتی، در حفظ محیط زیست بسیار موثر میباشد
  • زغال بی کیفیت، دود و بو از خود متصاعد می‌کند.
  • استفاده از زغال بی کیفیت در قلیان، موجب سردرد و سرگیجه می‌گردد.
  • به دلیل متصاعد شدن کربن دی اکسید از زغال، استفاده از آن در مکان‌های سربسته توصیه نمی‌شود.

 

https://bit.ly/3CvVh06

آشنایی کامل با زغال فشرده

آشنایی کامل با زغال فشرده

زغال فشرده یکی از انواع زغال و سوخت های مورد استفاده انسان می باشد که با پیشرفت تکنولوژی و صنعت به صورت کاملا سازگار با زندگی های امروزی در آمده است که به کارگیری آن دارای مزایای بیشماری است. این محصول کاربردی در انواع مختلف و کاربردهای گوناگون در دسترس افراد  قرار گرفته است.

 

فروش زغال فشرده عمده و جزئی

 

زغال فشرده چیست؟

زغال فشرده برش خورده
زغال فشرده برش خورده

زغال فشرده

زغال فشرده یا زغال قالبی محصولی است که در ترکیب اصلی آن از خاک اره و ریزدانه های چوب بهره گرفته می شود و به وسیله دستگاه های مخصوص فشرده خواهد شد و به صورت چوب صنعتی  تولید و ساخته خواهد شد.

مواد اولیه برای زغال فشرده: مواد اولیه برای تولید زغال فشرده شامل: خاک اره، پوست گردو یا بادام یا پسته ، خاک زغال، چسب از نوع طبیعی یا شیمیایی، می باشند.

 

مزایای استفاده از زغال فشرده

فروش زغال فشرده
فروش زغال فشرده

زغال فشرده چیست؟

 

۱: ماندگاری و حرارت بالایی دارد و برای پخت غذا گزینه مناسبی است.

۲: هنگام سوختن بدون بو و بدون گاز می باشد.

۳: استفاده آسان به دلیل شکل قالبی آن ها.

۴: مقرون به صرفه بودن.

۵: ارزش سوختی آن چند برابر محصول طبیعی است.

۶: دارای وزنی سبک و قابل حمل است.

۷: برای بهتر سوختن نیازی با اکسیژن رسانی ندارد.

۸: عدم استفاده از مواد شیمیایی در پروسه تولید آن.

۹: عدم ایجاد جرقه در زمان سوختن.

۱۰: هدر رفت در آن در حد صفر است.

نکته: دود ایجاد شده از فرایند تولید این محصول برای تولید سرکه چوب استفاده می شود.

 

فرایند ساخت و تولید زغال فشرده

 

برای تولید این محصول ابتدا مواد اولیه در دستگاه های خرد کن به اندازه مورد نظر در می آیند. سپس نوبت به رطوبت گیری مواد خواهد رسید این مرحله هم به وسیله دستگاه های مخصوص صورت می گیرد. رطوبت گیری مهمترین مرحله در تولید این نوع محصول می باشد زیرا تاثیر مستقیمی بر کیفیت آن  دارد. بعد از این مرحله باید ضایعات از مواد جدا شوند این کار توسط یک الک بزرگ که در دستگاه تعبیه شده است صورت خواهد گرفت. در مرحله بعدی عمل فشرده سازی آغاز خواهد شد این کار توسط مهمترین دستگاه خط تولید این محصول به نام اکسترودر انجام خواهد گرفت. مواد فشرده شده بریکت یا زغال خام نام دارد. بریکت ها باید در معرض حرارت قرار بگیرند و کاملا پخته شوند مدت زمان لازم برای پختن آن ها ۲۴ تا ۴۸ ساعت می باشد و در نهایت به وسیله پالت خفه کن از کوره خارج می شوند. این آخرین مرحله برای تولید این محصول می باشد. برخی از تولید کنندگان برای بالا بردن کیفیت محصول تولیدی خود آن را به وسیله دستگاه برش به قطعات و اندازه های یکسانی برش میزنند و بعد از بسته بندی روانه بازار خواهند کرد.

 

روش های تولید ذغال فشرده در کوره

تولید ذغال فشرده
تولید ذغال فشرده

مزایای استفاده از زغال فشرده

 

تولید زغال فشرده در کوره  به دو روش انجام خواهد گرفت که هر کدام فرایند و مراحل خاص خود را دارد.

۱: روش سنتی، در روش سنتی و قدیمی از کوره های  کاه گلی و آجری استفاده خواهد شد. که بعد از روشن کردن کوره واگن های پر از چوب را داخل آن قرار داده و چوب ها شروع به سوختن می کنند و پروسه کربونازیسیون آغاز خواهد شد. بعد از پایان فرایند سوختن محصول سرد شده آماده بسته بندی خواهد بود.

تذکر: محصول تولید شده در این نوع کوره ها تا ۵۰ درصد مرغوب تر از محصول تولید شده در کوره صنعتی می باشند.

۲: روش صنعتی، تولید محصول با این روش با استفاده از تجهیزات و مواد اولیه ی تقریبا متفاوت با روش سنتی  صورت خواهد گرفت. به طور متوسط مقدار حجم تولید در کوره صنعتی در حدود ۲۰۰۰ کیلو گرم می باشد. کوره های صنعتی از اجزاء ی مانند : سیستم دود سوز، لوله خروجی سرکه چوب و نازل برق تشکیل می شوند.

 

شرایط اولیه برای تولید ذغال فشرده

 

برای تولید این نوع زغال باید شرایط اولیه را فراهم آورد. این شرایط عبارتند از:

۱: سرمایه اولیه.

۲: مواد اولیه.

۳: داشتن دانش کافی.

 

مراحل تولید زغال فشرده

فروش ذغال فشرده
فروش ذغال فشرده

مراحل تولید زغال فشرده

 

تولید این محصول با کیفیت بالا به شرایطی خاص بستگی دارد. این شرایط عبارتند از:

۱: رطوبت خاک اره، مهمترین عامل ترک خوردن زغال رطوبت خاک اره می باشد. بنابراین رطوبت مناسب وکنترل شده موجب می شود تا یک محصول فشرده و مستحکم و عالی تولید شود. رطوبت خاک اره در فصل سرد سال باید کم و در فصل گرم بیشتر باشد.

۲: فصل تولید، تاثیرگذارترین عامل در تولید یک محصول با کیفیت فصل تولید آن است زیرا تمام عوامل و موارد دخیل در ساخت آن تحت تاثیر فصل می باشد و تمام ویژگی ها با تغییر فصل تغییر خواهند کرد.

۳: مقدار خاک اره مصرفی.

۴: مقدار پوست گردوی مصرف شده در ترکیب اولیه. تنها موردی که باید میزان و مقدار آن به طور کامل رعایت شود و در تولید این محصول همیشه ثابت خواهد ماند مقدار پوست گردو مورد استفاده می باشد. این میزان برای تولید  هر واگن از این محصول،  در حدود ۳۰ تا ۴۰ کیلو گرم پوست گردو می باشد.

نکته: استفاده بیشتر از پوست گردو باعث انسجام و یکپارچگی و فشردگی و ریزش کمتر خاکستر محصول تولید شده خواهد شد.

۵: سیلندر. معمولا هر سیلندر در طول عمر خود ۴۰ تا ۱۰۰ واگن خاک اره را جمع می کند.

۶: درجه المنت، درجه حرارت المنت را در فصل های سرد در حدود ۳۸۰ و در فصل های گرم ۲۳۰ درجه باید تنظیم کرد.

۷: لوله سینوسی، این وسیله مهم طولی در حدود ۱۸ متر دارد. مهم ترین کار و وظیفه این لوله رطوبت گیری خاک اره می باشد. اگر در ترکیب خاک اره شن و ماسه وجود داشته باشد هنگام عبور آن از این لوله شن و ماسه از آن جدا شده و در لوله ته نشین خواهند شد.

۸: مشعل، میزان حرارت و آتش مشعل تا حدودی نسبی است. با این تفاوت که در فصل گرما طبیعتا چون گرمای کمتری نیاز است آتش مشعل را کم کرده و در فصل سرما آتش آن را زیادتر خواهند کرد.

نکته: برای تهیه این محصول هیچ نوع دستور و فرمول خاصی وجود ندارد بلکه در این پروسه همه چیز نسبی می باشد.

 

تفاوت زغال معمولی با زغال فشرده

تفاوت ذغال معمولی با ذغال فشرده
تفاوت زغال معمولی با زغال فشرده

تفاوت زغال معمولی با زغال فشرده

نوع معمولی از سوزاندن درخت ها تولید خواهد شد. با وجودی که این روش قدیمی تر است و محصول تولید شده با آن کیفیت بیشتری دارد اما به دلیل قطع بی رویه درختان و آسیب رساندن به محیط زیست نوع فشرده جایگزینی ایده آل برای آن است. زیرا برای تولید آن از مواد بازیافتی و دور ریختنی استفاده خواهد شد. بنابراین این روش هزینه کمتری دارد و تولید آن بسیار سودآور خواهد بود.

 

دلیل فشرده سازی این نوع زغال چیست؟

 

زمانی که فرایند فشرده سازی روی این محصول انجام می گیرد باعث خواهد شد تا مدت زمان بیشتری روشن بماند و بسوزد. مدت زمان روشن ماندن مفید این محصول به صورت فشرده، در حدود ۵/۱تا ۲ ساعت است. همچنین بعد از سوختن کم ترین خاکستر را از خود به جا خواهد گذاشت.

 

نقش چسب در تولید ذغال فشرده چیست؟

 

چسب برای بالا بردن تراکم و وزن محصول بسیار حیاتی است و باعث بالا رفتن آن بدون استفاده از مواد شیمیایی خواهد شد. این مواد شیمیایی بسیار خطرناک و سمی می باشند در حالی که چسب به کار رفته شده از مواد طبیعی مانند نشاسته و چغندر و آرد تولید می شود و هیچ گونه ضرری برای سلامتی انسان ندارد.

 

https://bit.ly/3CuI6MN

آشنایی با زغال کارتنی

زغال کارتنی هم مانند سایر اقلام مصرفی  دیگر در بسته بندی های مختلف و متنوعی در دسترس افراد قرار دارد. نگهداری و ذخیره این محصول همیشه با مشکلاتی همراه بوده است. اما با پیشرفت در زمینه صنعت بسته بندی، زغال هم جزء محصولات بسته بندی شده قرار گرفت و این امر سبب شده است تا افراد نسبت به نگهداری و استفاده از آن رغبت بیشتری از خود نشان بدهند.

بسته بندی زغال کارتنی

زغال کارتنی

زغال کارتنی

 زغال کارتنی اغلب در بسته های ۱۰ تا ۵ کیلویی به بازار عرضه می شود. به طور معمول برای بسته های ۱۰ کیلویی از ورق های پنج لایه و برای بسته های ۵ کیلویی از ورق های سه لایه استفاده می کنند. البته با توجه به نیاز مصرف کننده گان و تنوع در نحوه بسته بندی، اخیرا بسته های ۱و ۲و۳ کیلوگرمی هم وارد بازار شده اند.

 

انواع مختلف زغال کارتنی

 

زغال کارتنی

 

بسته بندی زغال کارتنی

 

 زغال کارتنی پر استفاده ترین نوع زغال است که مورد توجه بسیاری، از جمله دوستداران طبیعت قرار گرفته است زیرا در ساخت و تولید و مصرف آن کوچکترین صدمه و آسیبی متوجه محیط زیست نخواهد شد. در ساخت آن از ضایعات و خرده های چوب  خشک شده و پوست گردو و بادام، پسته و فندق و غیره استفاده می شود. انواع مختلفی از این محصول در دسترس می باشد که عبارتند از:

۱: نوع پسته ای: برای تولید این نوع زغال در ترکیب اولیه آن از پوست پسته استفاده می شود و از مواد ترکیبی دیگر مانند خاک اره و خاک زغال در فرایند تولید بهره گرفته می شود. بر روی بسته بندی این محصول حتما به ترکیب آن اشاره خواهد شد. همچنین هنگام سوختن بوی مطبوعی از آن متساعد می شود.

۲: نوع چوبی: در ترکیب این نوع، از ضایعات چوب و خاک اره استفاده می شود و بر روی بسته بندی حتما به نوع چوبی بودن آن اشاره خواهد شد. بسته بندی این محصول به صورت کارتن های بزرگ چند لایه است.

۳: نوع کبابی: نوع کبابی این محصول در بسته های متنوع ۲تا۱۰ کیلویی در بازار یافت می شود. این نوع بیشتر برای کباب کردن در منزل و تفریحات و آشپزی در طبیعت  مورد استفاده قرار می گیرد زیرا نوع بسته بندی آن به شکلی می باشد که حمل و نگهداری آن برای افراد بسیار آسان است. محصول مورد نظر از نوع درجه یک می باشد که هنگام استفاده فاقد بو و جرقه و دود می باشد.

۴: نوع قلیانی: این محصول برای مصارف قهوه خانه ها و سفره خانه های سنتی مورد استفاده قرار می گیرد و در بسته بندی های متنوع و کارتن های چند کیلویی تولید می شوند. زغالی که در این بسته بندی ها وجود دارد از نوع درجه یک این محصول به حساب می آید. زغال بسته بندی شده در این کارتن ها معمولا بدونه شکاف و صاف می باشد و هنگام شکستن صدای خاصی دارد. نوع بسته بندی این محصول باعث می شود تا نگه داری و ذخیره آن به صورت فله ای بسیار آسان و بدونه درد سر باشد.

۵: نوع بامبو: این محصول از جمله  محبوب ترین نوع زغال بسته بندی شده و کارتنی می باشد که دارای بوی مطبوعی است و اغلب به خاطر بسته بندی اصولی و مناسبی که دارد در کافه ها و سفره خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد زیرا بسته بندی آن به شکلی است که  بعد از باز کردن هیچ گونه آلودگی را ایجاد نخواهد کرد و رطوبت و نم موجود در این مکان ها هیچ تاثیری بر روی کیفیت آن نخواهد گذاشت.

 

خواص زغال کارتنی

زغال کارتنی

 

انواع مختلف زغال کارتنی

 

زغال کارتنی در واقع همان زغال چینی می باشد که با توجه به نوع مصرف و نوع مواد اولیه به کار رفته شده برای تولید آن، در بسته بندی های مختلف در دسترس افراد قرار داده شده است. این محصول جدای از ترکیبات به کار رفته در تولید آن به دلیل نوع بسته بندی که دارد از مزایایی برخوردار می باشد که عبارتند از:

۱: حمل آسان و راحت.

۲: امکان نگهداری و ذخیره آن بدون نگرانی از آلوده کردن محیط.

۳: تنوع در تولید.

۴: کیفیت بالا در محصول بسته بندی شده.

۵: مقرون به صرفه بودن.

۶: امکان استفاده تا سرحد خاکستر شدن.

هدف از ارائه زغال کارتنی چیست؟ ارائه این محصول به صورت بسته بندی شده و با نام زغال کارتنی اهداف خاصی را به دنبال دارد. این اهداف عبارتند از:

۱: محافظت فیزیکی از این محصول در برابر فشار، رطوبت و دما.

۲: سهولت در جابجایی آن.

۳: توجه به مسئله بازاریابی و فروش آن.

نکته: استحکام و زیبایی کارتون های بسته بندی محصول تاثیر مستقیم بر انتخاب و خرید مشتری دارد.

 

طراحی و نوع چاپ کارتن برای بسته بندی زغال کارتنی

 

زغال کارتنی

خواص زغال کارتنی

 

نوع چاپ برای بسته های زغال کارتنی به صورت سیلک و فلکسو با چاپ افست برای کارتون های لمینتی می باشند که با توجه به مقدار هزینه تعیین شده برای این کار انتخاب می شوند.

از لحاظ طرح و ترکیب رنگ، بهتر است برای روی بسته بندی ها از رنگ های گرم که یاد آور حرارت و گرما و آتش می باشند استفاده شوند. همچنین باید با توجه به نوع مصرف از اشکال و تصاویر مختلف استفاده شود. از آن جا که زغال نسبت به رطوبت و دما حساس است بنابراین باید از کارتن ها و بسته بندی های مناسب و مقاوم استفاده شود. با همه این اوصاف لازم است قیمت و هزینه بسته بندی مناسب در نظر گرفته شود تا امکان ارائه دادن محصول با قیمت پایین مهیا باشد.

چاپ افست:  این نوع چاپ به صورت مستقیم بر روی مقوا انجام می شود و به صورت طلاکوب، یووی و سلفونی صورت می پذیرد. برای چاپ بسته بندی های بزرگ ترین محصول ابتدا طرح را بر روی پوستر چاپ می کنند سپس آن را بر روی کارتن منتقل می کنند.

چاپ فلکسو: این نوع چاپ نسبت به افست از کیفیت پایینی برخوردار است و بیشتر به صورت تک رنگ یا دو رنگ بر روی کارتن محصول مورد نظر پیاده می شود.

 

انواع بسته بندی زغال کارتنی

 

بسته بندی این محصول به دو صورت مقوایی و کارتنی انجام می شوند.

۱: بسته بندی مقوایی: این نوع جعبه ها را از مقوای ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرمی تولید می کنند و از آن، بیشتر برای بسته بندی نوع قلیانی و کافه ای استفاده می کنند. همچنین در این نوع بسته بندی امکان تولید در تیراژهای بالا وجود دارد و قابلیت چاپ شش رنگ ترکیبی به صورت همزمان را دارد. این نوع بسته بندی ها را در ابعاد کوچک در حدود نیم کیلو تا دو کیلو گرم تولید می کنند و بر روی آن یک پنجره طراحی می کنند تا مشتری به راحتی بتواند محصول داخل جعبه را ببیند و خرید مطمئن تری داشته باشد. برای حمل، این نوع جعبه ها را در تعداد مشخصی درون یک کارتن یا جعبه بزرگ قرار می دهند.

۲: بسته بندی کارتنی: این نوع بسته بندی برای حمل و نگهداری فله ای محصول و همچنین بسته بندی تعداد مشخصی بسته های مقوایی استفاده می شود. اغلب بسته های ۵ کیلو به بالا از جنس کارتن تولید می کنند. برای چاپ این نوع بسته بندی ها از چاپ لمینتی و معمولی بهره گرفته می شود.

نتیجه: نوع بسته بندی در فروش محصولات و کالاهای مختلف نقش مستقیم و اساسی دارد. با توجه به اهمیت درآمدزایی، صاحبان کسب و کارها به دنبال کسب درآمد بیشتری از محصول تولید شده خود می باشند و فرقی نمی کند این محصول زغال، یک محصول برقی و یا یک ماده غذایی باشد.

https://bit.ly/3w0lJML

زغال چینی یکی از اصلی ترین منابع سوخت

زغال چینی یکی از اصلی ترین منابع سوخت می باشد که در زمینه های صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به کاهش نوع طبیعی آن تقاضا برای نوع فشرده هر روز بیشتر می شود. به همین دلیل راه اندازی یک کارگاه و شرکت تولید زغال به کاری پرسود و مهم تبدیل شده است.